Whatsapp Berichten Vertalen

De samenleving van vandaag is onherkenbaar veranderd en heeft social media zich diep geworteld in de maatschappij. Gesprekken vinden steeds vaker plaats via o.a. Whatsapp, Facebook, Twitter en e-mail en is deze vorm van communicatie niet meer weg te denken uit ons leven.

Communicatie vindt snel en impulsief plaats, waardoor bepaalde uitspraken worden gedaan waarover niet (goed) is nagedacht en die later van cruciaal belang blijken te zijn tijdens geschillen of beschuldigingen in de rechtbank. In Nederland komt het steeds vaker voor dat justitie en politie communicatie die gevoerd is via Whatsapp, e-mail, Facebook, Twitter of andere digitale (social) mediakanalen als bewijs toegelaten wordt in een civiele rechtszaak of strafproces.

De wet loopt meestal ‘achter de feiten aan’ en zijn de nieuwste ontwikkelingen vaak niet specifiek genoemd in de wet. Zo is het ook met WhatsApp. Qua rechtsgeldigheid lijkt WhatsApp enigszins op e-mail: beiden zijn immers digitale communicatiemiddelen en ook e-mail is rechtsgeldig. Toch is er één groot verschil tussen WhatsApp en e-mail: bij WhatsApp kan er via ‘vinkjes’ worden aangetoond dat de ontvanger een bericht ook daadwerkelijk heeft ontvangen (en heeft gelezen).

Vaak is deze communicatie over Whatsapp- en e-mail in een andere taal dan het Nederlands gevoerd, waardoor de behoefte ontstaat om het te laten vertalen. Onze beëdigd tolken en vertalers zijn zeer ervaren in het vertalen van deze vaak cryptisch verwoorde berichten en kunnen wij u dan ook met raad en daad bijstaand bij het beëdigd en onbeëdigd laten vertalen van deze communicatie. Wij zorgen ervoor dat alle content in de juiste context wordt vertaald, waarbij er ook grondige aandacht wordt besteed aan opmaak en lay-out.